Project Zenna

Project Zenna is opgezet door fotografe Zenna Aydin uit Deventer. De fotografen van Project Zenna zetten door middel van een fotoshoot senioren vanaf 70 jaar in het zonnetje met een mooie gratis portretfoto als herinnering.

Wat twee jaar geleden niet meer dan een idee was in Deventer, spreidt zich nu onder de naam Project Zenna als een olievlek uit over Nederland. Samen met inmiddels ruim zestig fotografen biedt de Deventerse fotograaf Zenna Aydin (48) ‘iedereen van 70 jaar en ouder’ een fotoshoot aan. Want: ,,Elke senior verdient een mooie foto.”

Alleen maar kiekjes

Het was Carel die de Deventerse aan het denken zette. We leven in een tijdsgewricht van digitale camera’s, smartphones en selfies, maar wie heeft nu echt mooie portretfoto’s van zijn dierbaren? Aydin concludeerde dat de meeste mensen niet meer dan kiekjes, foto’s van feestjes of zelfs alleen maar een pasfoto hebben van hun ouders of grootouders. ,,Op een gegeven moment ben ik maar gewoon begonnen met het fotograferen van seniors  van zeventig jaar en ouder in mijn omgeving.”

De foto’s en verhalen die ze deelde op Facebook leidden twee jaar geleden tot een verhaal in de Stentor. ,,Kort daarna reageerde Mark Monsma uit Zwolle, omdat hij dit in zijn stad wilde doen.” Zo kwam het balletje aan het rollen. Dat werd in een klap een sneeuwbal toen de bekende fotograaf William Rutten het project van Zenna via zijn Facebook-pagina onder de aandacht bracht. ,,Binnen een mum van tijd deden er dertig fotografen uit het hele land mee. Nu zijn het er iets meer dan zestig.”

Project Zenna nu ook in de gemeente Aalten, Oost Gelre en Winterswijk

Ook in de gemeente Aalten kan de 70+er nu een mooi portret van zich laten maken. In de gezellige studio van Marcel te Brake - die zich overigens in Lichtenvoorde bevind - kan men gratis een mooi portret laten maken. Het enige wat gevraagd wordt is de foto beschikbaar te stellen voor promotie van het project, en beschikbaar te stellen voor een eventuele tentoonstelling. 

Wil u meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in, en ik neem contact met u op.

Ik wil graag meer informatie over Project Zenna
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2019 by Marcel te Brake